Nový kabát pre prsia.

15. května 2014 v 19:42 | Laleh Maro |  Papanice
V poslednej dobe som sa akosi rozožrala. Ono to tak býva, raz nepapám, inokedy aj zabalené. Okrem iného mám v hlave nejaké podnecovadlo, ktoré ma núti vymýšľať nové rubriky a písať články. No a keď spojíme tieto dve veci dokopy, vznikne rubrika o jedle s novým článkom. Predstavujem vám rubriku Papanice! ;-)
Myslím, že Sao to bola, ktorá mi vnukla nápad napísať na blog aj nejaký ten recept. Rada vyhoviem, nakoľko teraz nemám ani čas a ani psychckú silu na to, aby som písala siahodlhé úvahové články, aj keď nápadov je kopa. V rozpísaných mám asi 10 článkov. Teda, len názvov. Bude to ako posledný článok o účese, len toto vám asi spraví väčšiu radosť. Tak teda...



Budete potrebovať:
  • kuracie kozičky
  • polohrubú múku
  • jedno vajíčko
  • mlieko (ja používam plnotučné, ale v podstate je to jedno)
  • soľ
  • korenie
  • zemiačky
  • oregáno
  • mletý kmín
  • olej

Neviem vám povedať presnú gramáž, lebo ja robím od oka a obvykle robím len jednu porciu.

Postup (ktorý je, ako inak, veľmi jednoduchý):
V prvom rade očistíme krumple, pokrájame na kocečky, dáme na plech, polejeme olejom. Potom na to švacneme rascu, oregáno a soľ. S koreninami moc nešetrím, mám rada, keď je to tam poriadne cítiť. Dáme piecť na asi 180° na konvečné pečenie, ku koncu, aby boli chrumkavé, dáme teplotu na 170° a prepneme na teplovdzušnú.
Ideme na kuřátko. Očistíme si prsíčka, porozkrajujeme na časti, veľké asi ako dlaň, možno trošku menšie. Väčšie nie, kvôli chuti. Jediné, čo na ne dáme je soľ a korenie, podľa chuti.
Z polohrubej múky (nikdy som si nebola istá akú múku mám použiť, čiže zlatá stredná cesta. :3), vajíčka, mliečka a trooooošilinku soli (netreba preháňať, slané sú už predsa prsajda.) spravíme cestíčko. Je to vlastne cesto na palacinky, ale odporúčam ho spraviť o dosť hustejšie.
Na panvicu nalejeme olej, dáme rozpáliť. Kúsky kuriatka namáčame do cestíčka. Samozrejme, všetko bude od cesta. Ak nie všetko, tak aspoň prsty, tak sa na to prichystajte. Keďže sú kúsky celkom tenké, sú rýchlo prepečené. Keď má cestíčko zlatistú a miestami až hnedú farbu, je isté, že je to hotové. Cestíčko mäsko izoluje, udrží teplo vo vnútri a mäsko sa preto spraví rýchlejšie. Naložíme na tanier a dožerieme sa do prasknutia.
Riady umývajte zásadne až potom, aby ste si papanie vychutnali čerstvé, teplé a hneď, ako to dorobíte. Veď oni tie riady počkajú. ;-)

Dúfam, že ak to skúsite, tak sa vám to podarí a bude vám to chutiť. :-)

Váš šéfkucháris Laleh. ;D
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Caroline* Caroline* | Web | 15. května 2014 v 20:24 | Reagovat

My jsme s mamkou vždycky raději dělávaly prsa v těstíčku, než ve strouhance, akorát my tam nedáváme mléko a používám k tomu hladkou mouku. Ale když jsem to zkoušela poprvé, tak přesně tohle jsem si taky říkala :D "nevím jakou, tak dám polohrubou, zlatá střední cesta" :D:D A brambůrky děláváme podobně pečené, hezky okořeněné, prostě mňamózní. Určitě by mi od tebe chutnalo :)

2 Butty Butty | Web | 15. května 2014 v 22:31 | Reagovat

K té mé bábovce...no jednoduše vymažu sádlem čí tukem formu a vysipu hrubou moukou :-)

3 Amelie Amelie | Web | 16. května 2014 v 0:50 | Reagovat

Skvělá rubrika, moc se těším na další recepty. Děláš mi chutě, mňam!!!

4 Laleh Maro Laleh Maro | E-mail | Web | 16. května 2014 v 20:59 | Reagovat

[1]: nie je to potom moc husté, keď tam nie je mlieko? 8-O  ďakujem ti! :-)

[3]: Ďakujeeem. :-)

5 Caroline* Caroline* | Web | 16. května 2014 v 21:50 | Reagovat

[4]: Podle toho v jakém poměru tam dáš mouku a vajíčka, musí to být tak akorát :)

6 Vivi Vivi | Web | 17. května 2014 v 10:07 | Reagovat

Kuracie kozičky, to ma rozosmialo :-D
Nenávidim takéto články lebo potom musím ísť do kuchyne a niečo si dať :-(
Skvele to vyzerá a určite ešte lepšie chutí, idem to skúsiť ! :D

7 Vendy Vendy | Web | 17. května 2014 v 12:03 | Reagovat

Kuracie kozičky se mi líbily, pro mě legrační název :-).
A sympatický receptík, docela rychlý a přitom pikantní a chutný. Určitě vyzkouším, kuřecí v těstíčku jsem nedělala už hodně dlouho. Dobrá  inspirace. :-)

8 Laleh Maro Laleh Maro | E-mail | Web | 17. května 2014 v 15:37 | Reagovat

[6]: Prepáčte. :D ...nech a ti darí. :-)

[7]: ďakujem ti. :-)

9 LinDa LinDa | Web | 17. května 2014 v 16:33 | Reagovat

Mňami, mňami :D :D Ja toto jedlo "žerem". Ale skúšať kuchtiť ho radšej nejdem. Aby nevyhorel dom.
Chcem viac článkov o jedle :D
A to som práve mala tortu...torta a toto je dosť veľký kontrast :D

Súhlasím, že polohrubá múka je zlatá stredná cesta. Ale ja mám najradšej celozrnnú :D

10 Laleh Maro Laleh Maro | E-mail | Web | 17. května 2014 v 19:42 | Reagovat

[9]: ďakujem. :-) pokojne to skús, keď sme my nevyhoreli...ja som totiž dosť ľavá na všetko. :D budú, hádam...aj takú trotu pôjdeme piecť! :3  Celozrnná rozhodne, ale u nás nič také nie je, bbohužiaľ... :-)

11 saorisse saorisse | Web | 18. května 2014 v 14:50 | Reagovat

Děkujuuu! :-* Jdu si to vytisknout a až to budu vařit, dam vědět, jak jsem dopadla. :-D

12 yoshikuni-pise yoshikuni-pise | Web | 18. května 2014 v 15:25 | Reagovat

To vypadá opravdu skvěle ;-)

13 Laleh Maro Laleh Maro | E-mail | Web | 18. května 2014 v 20:26 | Reagovat

[11]: čooo, zlatá si. :D pošli fotu! :D

[12]: vďaka. :-)

14 saorisse saorisse | Web | 19. května 2014 v 10:49 | Reagovat

[13]: Oukej, bude to u mě na blogu! :-D

15 cincina cincina | Web | 13. července 2014 v 23:24 | Reagovat

Wow, tohle vypadá zajímavě!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama